立即注册账号

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: 油鸡

为了买车,拉了某车友五十铃的缸.内疚ing....

拉缸有先兆噶,仪表仲有得睇噶添,只怪你太心急,太大意啦。大修吴系好贵遮,当买个教训啦

没图就没有真相  骗人 哈哈

五十铃都比你开始拉缸,,兄弟,,难道你又系传说中的破坏王

宝贝杰 发表于 2012-5-7 16:28
拉缸有先兆噶,仪表仲有得睇噶添,只怪你太心急,太大意啦。大修吴系好贵遮,当买个教训啦

拉缸有先兆噶,仪表仲有得睇噶添       请问如何睇先兆,学习下  谢谢

要赔~~!

爸爸叫我买过台新既比人地喔

蓝天碧海 发表于 2012-5-7 17:18
拉缸有先兆噶,仪表仲有得睇噶添       请问如何睇先兆,学习下  谢谢

拉缸一般有两种拉法,第一无水,第二无机油,但系吴会一下就拉到噶,佢系有个过程。1由水温异常到水箱无水就会拉。2机油压力灯长亮代表开始无机油,先拉曲轴后拉缸.  (无水拉噶可能仲要换水箱)
  摩托车同一道理

牛车都被你开到拉缸~~

宝贝杰 发表于 2012-5-8 13:40
拉缸一般有两种拉法,第一无水,第二无机油,但系吴会一下就拉到噶,佢系有个过程。1由水温异常到水箱无水 ...

宝贝杰莫非你系个拉缸熟手。拉缸小儿科啦!你地听过开跌鸡頭得么。霖翻起都笑到飙屎飙尿。哈哈哈

“宝贝杰”车友你好!体佐你既拉

缸 总结了。莫非你系个拉缸高

手,熟 手?我讲你知~~拉缸只系小

儿科啦!真实案例。。上年朋友去

四 会拉沙糖桔。也是揸W S l,在路

上 正常开车途中驾驶楼开始异常震

荡 五十米左右突然整个鸡頭跌了落

地 在中间车道托行。危险万分,后

来修车师傅解释说系固紧鸡頭的螺

丝掉落是主要原因。现在霖翻起都

笑到飙屎。哈哈哈!绝对无水分哦!